Levide IP
2 oktober 2021
11:30

Referat: Levide IF - Västerhaninge IF

Redan från matchminut 1 visar Levide att dom vill slå nåt sorts rekord i att minska både spelyta ett och två. Västerhaninge kunde i lugn och ro bygga anfall och etablera spelet på hemmalagets gräsmatta. En matta som var bättre än vad vi både hört och trodde på förhand faktiskt. Däremot kan man undra om dom har sökt dispans för storleken, för det officiella måttet på mattan stämmer sannerligen inte överens med det verkliga måttet. Vi pratar 9 mannamått.

Västerhaninge försöker hitta nycklar att luckra upp den grönsvarta bussen som står parkerad i och ovanför straffområdet. De gångerna vi försöker spela längre och över backlinjen märktes tydligt att vi inte fått in känslan i djupledsbollarna då kortlinjen gång på gång åt upp upp bollen.
Men Västerhaninge kom flertalet ggr runt på kanterna men tyvärr fastnade bollen allt som oftast på första gubben när inspelet slagits.

Levide får ett momentum på ca 5-10 min med några hörnor men framförallt långa inkast in i våran box som försvaret utan några som helst problem reder ut.

Tyvärr går Chia sönder i slutet på första halvlek. Låt oss kalla det lower body injury vilket kommer få honom ur spel några veckor. In kommer Roddan som hb och han kommer att göra en mkt fin insats.

I pausen gör västerhaninge ytterliggare ett byte då Abbe tar Andreas plats på högerflanken. Tanken med det var att bli ännu bolltryggare framförallt i kombinationsspelet i sista tredjedelen.

Andra halvlek kom att bli en 50 minuters hanbollsmatch i och runt Levides straffområde. Motståndarna gjorde allt för att mjölka ur så mkt tid som möjligt varje gång bollen var över någon linje, dels för att hämta andan och givetvis för att få klockan att gå.

Det var en del hårda kamper men absolut inget fult spel från något av lagen.
I matchminut 51a har VH ett mkt fint triangelspel utanför Levides straffområde på våran högerkant som avslutas med ett inspel som en hemmaspelare nickar i innerstolpen men tyvärr för våran skull rakt in i målvaktens armar.

Det skulle bli brännas ännu mer, denna gång med nätkänning och stor förvåning.
Efter ett härligt kombinationsspel slår Freddan ett perfekt inspel på ytan mellan Levides mittbackar som Max mkt vackert tajmar perfekt med pannan och nickar in 1-0 ledning till ett vilt firande bortalag. Alla tror att det är mål men den gotländska linjedomaren hade örnsyn och påstod att Max var väldigt lite på fel sida. Snopet sa räven men vi kunde inget annat göra att släppa det och köra vidare.
Vi byter in både Hamodi och Kevin vilket resulterar i en ännu intensivare och hårdare dominans. I takt med att västerhaninge blir allt mer desperata och fyller på med folk så blir det defensiva jobbet lidande i omställningarna.
Levide som inte spelade några passningar varken i sidled eller bakåt gick nu på kontringar med långa bollar och några av dom kunde bli livsfarliga då ett skickligare lag hade gjort både ett och två mål på detta.

De blåvita trummar trots allt på med ett jäkla go och skapar chanser i parti och minut. Vi skördar stora framgångar framförallt på våran högerflank där Roddan gång efter annan kommer runt på inspel.
Flera gånger rullas bollen retfullt en bit utanför men längs med mållinjen tyvärr utan en Västerhaningefot sist på bollen.
Levidespelarna kämpar högvilt för att frejda egon box och när domaren blåser av matchen firar hemmalaget en heroisk försvarsinsats samtidigt som bedrövade västerhaningespelare kände sig rånade på 3 poäng.

Vi lämnar ett vackert men blåsigt Gotland endast med 1 pinne vilket känns fruktansvärt orättvist. Samtidigt höll vi återigen en nolla vilket får vara ett litet glädjeämne en dag som detta.
Vi tackar bortalaget med publik för gästfriheten och säger på återseende.